Elsbeth Horneman 

1955 Den Haag

grafisch ontwerper / beeldend kunstenaar

Vanaf 1987 heb ik voornamelijk gewerkt in opdracht. Voor o.a. de kunstbranche, onderwijs en kleine ondernemenrs, ontwierp ik van logo tot website en van flyer tot boek. 

Sinds 2019 ligt mijn focus op autonoom werk.
Veel van mijn werk vindt de oorsprong in tekst en het sterk inzoomen en isoleren van beeld.
Het zijn stukjes tekst en beeld, die me raken, verontrusten, frapperen, schokken.
Inzoomen en isoleren van tekst en beeld en het uit hun omgeving losmaken, leidt tot nieuwe beelden met eigen zeggingskracht, het worden nieuwe entiteiten. Het is mijn manier om de complexe wereld te onderzoeken en opnieuw te presenteren.

EXPOSITIE: OVER DE HEG 
12-20 augustus 2023
Muziek & Kunst in de Polder. Locatie: Leuth (bij Nijmegen) in de Ooijpolder, gelegen aan het Pieterpad.
Meer info
Uitnodiging
Persbericht hier binnenkort.

SAMENZITTEN
is een beeldende vertaling van een bij het NIOD opgedoken zakagenda van mijn vader, uit zijn periode in de kampen Vught en Westerbork.
Uit het document koos ik één regel van drie woorden en ging daarmee aan het werk. Er ontstond een nieuwe dimensie van systemen en structuren, waarin geschuild en opgejaagd, gecodeerd en gedecodeerd wordt. 
meer info over SAMENZITTEN.

Fascinatie en bevlogenheid
brengen mij er met regelmaat toe om alleen of in samenwerking met anderen, te werken aan projecten zoals FRAPPé, een serie beeldreacties op frapperende en verontrustende berichten in de media, waarbij verontrustende  getallen een rol spelen, of 'bij mij hangt alles binnen' een serie beelden over dementie en communicatie. Dit werk heeft ook geleid tot het congres 'TEKENS VAN AANDACHT, aandacht in de zorg' en workshops.

grasduinen en geïnspireerd raken is de bedoeling van deze site, dus neem vooral een kijkje! en neem gerust en vrijblijvend contact op als u nieuwsgierig bent geworden of meer wilt weten en/of op atelierbezoek wilt komen.

Het atelier is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Met de auto is de bereikbaarheid goed en met redelijk parkeerterief. Zie hiervoor de contactpagina.